Az operettszínház főigazgatója lesz a Nemzeti Kulturális Alap új alelnöke

Lőrinczy György kulturális menedzsert nevezi ki az Nemzeti Kulturális Alap alelnöki feladatainak ellátására május 1-től Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, az NKA elnöke. Az új alelnök megbízatása – operettszínházi főigazgatói feladatkörének megtartása mellett – 4 évre szól.

„Megtiszteltetés és szakmai kihívás a Nemzeti Kulturális Alap alelnöki pozíciója, hiszen az NKA a magyarországi kultúrafinanszírozás, és ezáltal a páratlanul gazdag magyar művészeti élet alappillére. Köszönöm Balog Zoltán miniszter úrnak a bizalmat és a felkérést”

– írta az MTI-hez eljuttatott közleményében Lőrinczy György, és hozzátette: ebben a funkciójában sem kíván mást tenni, mint a szakmában eltöltött 30 évében, illetve a közelmúltban az NKA Színházművészeti Kollégiumának vagy az Emmi Színházművészeti Bizottságának tagjaként.

„Az eltérő ízlés és a különböző meggyőződés alapján alkotó művészek és szakmai szervezetek együttműködését szeretném erősíteni. Valamennyi fontos kérdésben a kormányzati döntéshozók és a szakmai szereplők konstruktív és őszinte párbeszédét kívánom támogatni, mindenekelőtt azonban a nemrégiben átalakított adminisztratív rendszer megújuló működését kell segítenem” – mondta az 50 éves Lőrinczy György, aki 2014 óta a Budapesti Operettszínház főigazgatója.

Az NKA eddigi alelnöke, Doncsev András közös megegyezéssel történő távozását kedden közölte a minisztérium.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.