Az operettszínház főigazgatója lesz a Nemzeti Kulturális Alap új alelnöke

2017 április 28., péntek 6:46
31

Lőrinczy György kulturális menedzsert nevezi ki az Nemzeti Kulturális Alap alelnöki feladatainak ellátására május 1-től Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, az NKA elnöke. Az új alelnök megbízatása – operettszínházi főigazgatói feladatkörének megtartása mellett – 4 évre szól.

„Megtiszteltetés és szakmai kihívás a Nemzeti Kulturális Alap alelnöki pozíciója, hiszen az NKA a magyarországi kultúrafinanszírozás, és ezáltal a páratlanul gazdag magyar művészeti élet alappillére. Köszönöm Balog Zoltán miniszter úrnak a bizalmat és a felkérést”

– írta az MTI-hez eljuttatott közleményében Lőrinczy György, és hozzátette: ebben a funkciójában sem kíván mást tenni, mint a szakmában eltöltött 30 évében, illetve a közelmúltban az NKA Színházművészeti Kollégiumának vagy az Emmi Színházművészeti Bizottságának tagjaként.

„Az eltérő ízlés és a különböző meggyőződés alapján alkotó művészek és szakmai szervezetek együttműködését szeretném erősíteni. Valamennyi fontos kérdésben a kormányzati döntéshozók és a szakmai szereplők konstruktív és őszinte párbeszédét kívánom támogatni, mindenekelőtt azonban a nemrégiben átalakított adminisztratív rendszer megújuló működését kell segítenem” – mondta az 50 éves Lőrinczy György, aki 2014 óta a Budapesti Operettszínház főigazgatója.

Az NKA eddigi alelnöke, Doncsev András közös megegyezéssel történő távozását kedden közölte a minisztérium.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt