Mégiscsak lesz uniós futóverseny, módosított útvonalon

Budapest
2017 április 28., 18:19
comments 38

A Fővárossal történt hosszas és eredményes egyeztetés után ma sikerült megállapodnunk, a jelenlegi állás szerint lesz uniós futóverseny – közölte az Európai Bizottság magyarországi képviselete. A 13 év - 13 kilométer nevű futást május 7-én, az Európa-napon tartják majd, és érdekessége, hogy 13 uniós forrásból épült beruházást érintene az útvonal, többek között a Várkert Bazárt.

Korábban a budapesti önkormányzat nagy meglepetésre két héttel a verseny előtt megvonta engedélyét, hiába regisztráltak az eseményre több ezren.

Az EB képviselete szerint sikerült kompromisszumos megállapodást találni, például a futók a Margit-híd járdáján haladnak majd, így nem kell lezárni a Lánchidat az autós forgalom előtt. A rajtot előre hozzák 9 órára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.