Orbán Viktor: sikerült megvédeni Magyarország álláspontját

politika
2017 április 29., 13:56

Az Európai Néppárt brüsszeli csúcstalálkozóján sikerült megvédeni Magyarország álláspontját - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, az EU-tagállamok szombati rendkívüli csúcstalálkozóját követően tartott sajtótájékoztatóján.

Rogán Antal és Orbán Viktor az Európai Néppárt vezetőségi ülésén 2017 április 29-én Brüsszelben.
photo_camera Fotó: Európai Néppárt/MTI/MTVA

A kormányfő Soros György brüsszeli látogatásáról úgy vélekedett: "van, aki ártani akar Magyarországnak, van, akinek az a dolga, hogy megvédje". Véleménye szerint sikerült helyre tenni ezeket a dolgokat Brüsszellel.

Elmondta, hogy a Közép-európai Egyetem ügye a maga jogi menetében halad tovább. Orbán kijelentette, Magyarországnak senki sem szabhat feltételeket. Ez egy jogi kérdés, az Európai Bizottság és Magyarország tárgyalni fog róla a következő hónapokban. 

Magyarország végre fogja hajtani a vita eredményeképpen kialakuló megállapodást - közölte a miniszterelnök.

Orbán szerint az Európai Unióban Magyarországon a legnagyobb a tagság támogatottsága, és ebben az eredményben benne van a kormány munkája. A magyar kormány ugyanis Európa-párti.

Hangsúlyozta, nem enged azon véleményéből, hogy az EU rosszul működik és meg kell reformálni. Erről szerinte nyílt vitát, megbeszéléseket kell folytatni.

A miniszterelnök hozzátette, vannak olyan kérdések, amelyek veszélyesek a magyarokra nézve, ilyen a migráció és az Európai Bizottság rezsicsökkentést eltörölni akaró kezdeményezése.

A "Stop Brüsszel" nem Brüsszel-, nem Európa-ellenes indítvány, Magyarország azt szeretné, hogy ne változzon meg a tagállamok és a brüsszeli hatáskör közötti megosztás. Maradjon úgy, ahogy most van, a magyaroknak ez az érdekük - fogalmazott a kormányfő. (via MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.