A regnáló elnök ellen kampányol a legfőbb iráni vezető

Nyilatkozatban támadta az újraválasztásáért küzdő, iráni viszonylatban mérsékeltnek számító Haszan Róháni elnököt az ország legfőbb vezetője, Ali Hamenei nagyajatollah - az iráni teokráciában az egyházi méltóságoknak nagyobb rangjuk van a választott politikai vezetőknél.

Ali Hamenei nagyajatollah portréja előtt légvédelmi rakéta suhan el.Fotó: ATTA KENARE/AFP

Hamenei azért bírálta Róhánit, mert az egy nemrég megjelent interjújában saját munkája eredményének tulajdonította Irán és a Nyugat viszonyának enyhülését. Azt mondta, hogy a közeledési politikája miatt "halványult el a háború Iránra vetődő árnyéka".

Hamenei szerint "ez nem helytálló". A legfőbb vezető szerint valójában azért nem fenyeget már annyira a háború, mert az irániak részt vesznek a közügyekben.

Róhánit a konzervatívok azzal támadják, hogy az Obamával kötött atomalku egyelőre nem hozott kézzel fogható eredményt. Róháni pedig azzal kampányol, hogy ha nála konzervatívabb elnököt választanak, akkor még tekintélyelvűbb irányba sodródhat az ország. (Via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.