Átmenetileg távozik az Ökumentikus Segélyszervezet ex-ügynök elnöke

egyház
2017 április 30., 15:03
comments 145

„Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője 2017. május 1-jétől felfüggeszti elnök-igazgatói tevékenységét annak érdekében, hogy magánemberként reagálhasson az őt ért támadásokra” – áll az Ökumenikus Segélyszervezet közleményében.

A szervezet szerint átmenetileg a négytagú elnökség veszi át feladatait. Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó ennél a nagyvállalatok által pénzzel elárasztott szerveztnél dolgozik jószolgálati nagykövetként.

Lehel Lászlóról a héten jelent meg portré a Magyar Nemzetben, az írás többek között bemutatja a férfi beszervezési kartonját, és azt állítja: Lehel „Filozófus” álnéven, a nyolcvanas évek jelentős részében önként és lelkesen jelentett az egyház ügyeiről az állambiztonságnak. 1983-ban szervezték be, és még 1988 decemberében is rendszer része volt a cikk szerint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt