Átmenetileg távozik az Ökumentikus Segélyszervezet ex-ügynök elnöke

egyház
2017 április 30., 15:03
comments 145

„Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője 2017. május 1-jétől felfüggeszti elnök-igazgatói tevékenységét annak érdekében, hogy magánemberként reagálhasson az őt ért támadásokra” – áll az Ökumenikus Segélyszervezet közleményében.

A szervezet szerint átmenetileg a négytagú elnökség veszi át feladatait. Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó ennél a nagyvállalatok által pénzzel elárasztott szerveztnél dolgozik jószolgálati nagykövetként.

Lehel Lászlóról a héten jelent meg portré a Magyar Nemzetben, az írás többek között bemutatja a férfi beszervezési kartonját, és azt állítja: Lehel „Filozófus” álnéven, a nyolcvanas évek jelentős részében önként és lelkesen jelentett az egyház ügyeiről az állambiztonságnak. 1983-ban szervezték be, és még 1988 decemberében is rendszer része volt a cikk szerint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.