Joshua kiütötte Klicskót, új királya van a nehézsúlyú boksznak

sport
2017 április 30., 05:27
comments 172

Véget ért Vlagyimir Klicsko emberemlékezet óta tartó uralma a profi boksz legnagyobb presztízsű súlycsoportjában, a britek feltörekvő kiválósága, Anthony Joshua ugyan 19 meccs óta tartó profi pályafutása során először padlót fogott, végül kiütötte az ukrán legendát.

A meccset a Wembley-ben rendezték, így a helyszínen rekord méretű tömeg, kilencvenezer néző izgulhatta végig a fordulatos összecsapást. És izgalom bőven akadt, a 12 menetesre tervezett összecsapás 5-6. menetében mindkét bokszoló megrendült, bármelyikük nyerhetett vagy veszíthetett volna.

A meccs első két menetében Klicsko technikás boksza dominált Joshua ereje felett. Az első nagyobb pofont is az ukrán osztotta ki a negyedik menetben, de a brit se maradt adósa, még ugyanabban visszaadta.

Joshua megrendítő jobbhorga a negyedik menetben.
photo_camera Joshua megrendítő jobbhorga a negyedik menetben. Fotó: BEN STANSALL/AFP

Így értünk el az ötödik-hatodik menetig, amiről valószínűleg még hosszú évekig fognak beszélni a bokszrajongók. Joshua kezdett lelkesebben, egy nagy sorozattal arccal előre padlóra is küldte Klicskót. A hazai közönség vérszagot érzett, és hatalmas buzdításba kezdett. De ezzel csak az ekkor már vérző fejű Klicskót sikerült felhergelniük, aki a kötélhez szorította Joshuát és alaposan megsorozta a fejét.

Klicsko a padlón a 11. menetben. Ebből még felállt, de pillanatokkal később a bíró, David Fields véget vetett az összecsapásnak.
photo_camera Klicsko a padlón a 11. menetben. Ebből még felállt, de pillanatokkal később a bíró, David Fields véget vetett az összecsapásnak. Fotó: BEN STANSALL/AFP

A hatodik menetben pedig folytatta, egy jól eltalált jobbossal padlóra küldte Joshuát, akivel ez élete eddigi 19 profi meccsén először történt meg. De felállt belőle, nem számolták ki.

Joshua ünnepel és ünnepelteti magát pályafuátsa 19. győzelme után, immár világbajnokként.
photo_camera Joshua ünnepel és ünnepelteti magát pályafuátsa 19. győzelme után, immár világbajnokként. Fotó: BEN STANSALL/AFP

Ez a két menet elég sokat kivett a küzdőkből, kicsit lassult a tempó. Egészen a 11. menetig, amikor egy jól irányzott horoggal ballisztikus pályára állította a Klicsko fején patakzó izzadság cseppjeit. Klicskó ugyan ebből még felállt, de Joshua egyből a kötélből szorította, a bíró pedig közéjük ugrott, és jelezte, hogy vége. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.