A Hősök terére ért a momentumos tömeg

POLITIKA
2017 május 01., 16:23
comments 604

A Szabadság téren gyűltek össze az "Európához tartozunk" mottó alatt meghirdetett tüntetés résztvevői. A Momentum Mozgalom rendezvényén a tömeg a Hősök terére vonult, ahol beszédeket mondanak a párt elnökségének tagjai: Soproni Tamás, Pottyondy Edina és Fekete-Győr András. 

A tömeg eleje 19.30-kor elérte a Hősök terét, de nagyságát jelzi, hogy 19.45-kor a rendezők türelmet kértek a már megérkezettektől, mert az Andrássyn még jócskán vonulnak emberek a színpad felé. Az orosz nagykövetség előtt jelentősebb rendőri jelenlét van. 

A Szabadság téren nagyjából 5000 ember verődött össze, de a tömeg 10 ezresre duzzadt, mire a Hősök terére ért. Sokan az Európai Unió lobogójába takarózva vagy azt lobogtatva érkeztek a térre, és így vonultak végig a városon. A szovjet emlékmű előtt a szervezők nagyjából fél órát vártak, hogy tovább duzzadjon a tömeg, majd 18.30 után indult el a menet a Honvéd utca irányába. 

"Európa, Európa"

- skandálták a menet elején, de inkább csak szórványosan. Sokáig csendesen vonultak az emberek, aztán ébredezni kezdett a tömeg, néha fütyültek, dudáltak és fel-felcsendült a "Gyertek velünk, gyertek velünk!" és a "Konzultálni jöttünk!" című tüntetősláger is.

A Facebookon közel 9 ezren jelezték, hogy elmennek, és összesen 21 ezren érdeklődtek az esemény után. Hivatalosan 8 óra körül kezdődnek a beszédek a Hősök terén. Cikkünket folyamatosan frissítjük. 


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.