Ezerdolláros Surface Laptopot mutatott be a Microsoft

tech
2017 május 02., 14:29
comments 193

Egy nappal azután, hogy gyakorlatilag a teljes koncepció kiszivárgott az internetre, a Microsoft eszközipari vezetője, Panos Panay hivatalosan is bemutatta a vállalat új Surface-alapú laptopját, a stílszerűen csak Surface Laptopnak elnevezett számítógépet.

A 13,5 inches kijelzővel érkező laptopon a Microsoft vadonatújt Windows 10 S operációs rendszere fut majd. Panay elmondása szerint az eszközzel többek között a középiskolát befejező diákok korosztályát célozzák. 

link Forrás

Az új gép ugyanúgy alcantarával borított billentyűzetet kap, mint a Surface Pro 4-es, és a laptopot négy színben lehet majd kapni. 

A 3,4 millió pixeles LDC-képernyő a legvékonyabb, ami valaha laptopban került, mondta még el Panay, aki beszélt arról is, hogy Intel Core i5-ös és i7-es processzorokat használnak, az akkuidő pedig 14,5 óra. A Microsoft-vezető szerint a Surface Laptop gyorsabb lesz, mint az i7-es MacBook Pro, és tovább bírja majd aksival, mint bármelyik piacon kapható MacBook Air. 

A laptopot június közepétől lehet majd megvásárolni, az i5-ös verzió négy giga rammal és 128 gigás merevlemezzel 999 dollár, azaz mai árfolyamon 285 ezer forint lesz. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.