Két amerikai B 1B bombázó átrepült Dél-Korea felett

hadügy
2017 május 02., 06:44
comments 156

Válaszul az észak-koreai nukleáris és rakétakísérleti programokra két amerikai B-1B típusú hadászati bombázó hétfőn átrepült Dél-Korea fölött.

A gépek a csendes-óceáni Guam szigetén lévő Anderson légitámaszpontról szálltak fel, és a Keleti-tenger felett repültek tovább, majd a Koreai-félsziget közelében tartózkodó Carl Vinson amerikai repülőgép-hordozó fedélzetén lévő harci gépekkel, valamint dél-koreai vadászgépekkel közösen gyakorlatoztak. A manőver 2-3 órát tartott.

photo_camera Amerikai B-1B Lancer bombázók Fotó: MSgt Kevin J. Gruenwald/Digital

A KCNA észak-koreai hírügynökség szerint az amerikai gépek azt gyakorolták, miképpen dobjanak le nukleáris bombákat Észak-Korea nagyobb célpontjaira. A jelentés szerint a hadászati csapásmérő műveletet összhangba hozták a térségben tartózkodó amerikai repülőgép-hordozóval, valamint a Michigan amerikai tengeralattjáróval. 

A Japán-tengeren tartózkodik a Carl Vinson atommeghajtású repülőgép-hordozó vezette, négy hadihajóból álló egység és a Michigan atommeghajtású tengeralattjáró, fedélzetén robotrepülőgépekkel.

Kedden a japán Kjúsú szigeten lévő Szaszebo haditengerészeti kikötőbe befutott a Cheyenne atom-tengeralattjáró, aminek fedélzetén ugyan nincs atomfegyver, de nagy hatótávolságú manőverező robotrepülőgéppel szerelték fel, amelyek képesek csapást mérni földi célpontokra. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.