Két amerikai B 1B bombázó átrepült Dél-Korea felett

hadügy
2017 május 2., 6:44
comments 156

Válaszul az észak-koreai nukleáris és rakétakísérleti programokra két amerikai B-1B típusú hadászati bombázó hétfőn átrepült Dél-Korea fölött.

A gépek a csendes-óceáni Guam szigetén lévő Anderson légitámaszpontról szálltak fel, és a Keleti-tenger felett repültek tovább, majd a Koreai-félsziget közelében tartózkodó Carl Vinson amerikai repülőgép-hordozó fedélzetén lévő harci gépekkel, valamint dél-koreai vadászgépekkel közösen gyakorlatoztak. A manőver 2-3 órát tartott.

photo_camera Amerikai B-1B Lancer bombázók Fotó: MSgt Kevin J. Gruenwald/Digital

A KCNA észak-koreai hírügynökség szerint az amerikai gépek azt gyakorolták, miképpen dobjanak le nukleáris bombákat Észak-Korea nagyobb célpontjaira. A jelentés szerint a hadászati csapásmérő műveletet összhangba hozták a térségben tartózkodó amerikai repülőgép-hordozóval, valamint a Michigan amerikai tengeralattjáróval. 

A Japán-tengeren tartózkodik a Carl Vinson atommeghajtású repülőgép-hordozó vezette, négy hadihajóból álló egység és a Michigan atommeghajtású tengeralattjáró, fedélzetén robotrepülőgépekkel.

Kedden a japán Kjúsú szigeten lévő Szaszebo haditengerészeti kikötőbe befutott a Cheyenne atom-tengeralattjáró, aminek fedélzetén ugyan nincs atomfegyver, de nagy hatótávolságú manőverező robotrepülőgéppel szerelték fel, amelyek képesek csapást mérni földi célpontokra. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt