Mire célozgatott Vona Gábor a megdöbbentő piros pulcsijával a tegnapi majálison?

DIVAT
2017 május 02., 08:06
comments 192

Ne tegyünk úgy, mintha nem hökkentünk volna meg a május elsejei politikai hírek legmeglepőbbikén, ami nem a Momentum kampánynyitó tüntetése vagy Gyurcsány Ferenc szafaládéja volt, sőt mégcsak nem is a késelés, hanem Vona Gábor pulóverének a színe. A Jobbik elnöke a párt majálisán ugyanis egyszerre meglepő és megkerülhetetlen ruhadarabban jelent meg, mutatom:

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a párt majálisán, a Hajógyári-szigeten 2017. május 1-jén.
photo_camera Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Oké, hogy Vona egyszerre akart nemzeti színekbe öltözni - bár az összhatás inkább olyan lett, mintha a MOL-benzinkutasok új egyenruháját akarná bemutatni - és május elsejére célozni, de a pulóver hihetetlenül intenzív színe mégis arra utal, hogy itt valami többről van szó. 

Na de miről?

Vegyük sorra a lehetőségeket:

A.) Vona kódoltan így jelentette be a kormánypártnak, hogy elege van a pattogásból, és a parlamentben ülő balos álellenzékhez hasonlóan van az az ajánlat, amire nem mondana nemet. Például egy titkos tanácsadói szerződésre a magyar olajmultinál.

B.) A Jobbik titkos közvélemény-kutatásai kimutatták, hogy a potenciális választók túl fiatalnak találják Vona Gábort a miniszterelnöki szerepre, ezért az úgynevezett Kunhalmi-trükköt bevetve most kezdett el a koránál 30 évvel öregebbnek öltözködni.

C.) A ruhadarab színe nem azonos a munkásmozgalmi/szovjet vöröszászló-vörössel: ez egyértelműen úgynevezett Benetton-piros legintenzívebb verziója. Vagyis Vona Gábor most készíti elő a talajt egy bátor profilváltáshoz, aminek a végén a Jobbik szlogenek helyett nagyszériás ruházati termékeket fog árulni.

D. A Benetton-pirossal Vona az ismert divatcég híres antirasszista kampányaira utalva így készíti elő a párt egymás után második irányváltását. A szélsőjobboldali rasszista pártból eszerint eddig ugyan jobbközép néppártot akart faragni, de most inkább a kifejezetten multikultis-antirasszista-kozmopolita vonatra ülne fel.

E.) Vona még meglepőbb - Orbán 1992-93-as húzását felidézve - a váltással nem a jobb- , hanem a balközép kiábrándult szavazóit akarja megszólítani. Emellett az elmélet mellett az szól, hogy szinte teljesen olyan pulcsit húzott, mint Tóbiás József akkori MSZP-elnök 2016-ban:

Ellene ugyanez szól.

Szerinted mi van a postaládapulóver mögött? Itt szavazhatsz, ha pedig sokkal jobb megfejtésed van, írd meg a szilyl kukac 444.hu címre, PULCSI subjecttel!



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.