Nyolcéves gyermek írt elképesztően vicces gyalázkodó cikket az Indexről az Origóra

media
2017 május 02., 06:36
comments 187

Nincs aláírva, de a szöveg elemzése alapján nyolc-tízéves gyermek írhatta a szezon legjobb cikkét, más nyolc-tízéves gyermekeknek. Az írás a hírújságból propagandatermékké átalakított Origón jelent meg és az Index tulajdonosváltásáról szól.

A cikk annyira tökéletes, hogy elemzéssel csak elrontanám a bulit. Akit érdekel, hogy kábé hol tart ma a magyar média, az olvassa el eredetiben, ide csak pár kiragadott idézetet rakok:

  • Ezt az olvasók is könnyen észrevehették, hiszen már régóta az egyébként balliberális újságban nyílt jobbikos propaganda folyt, egyre-másra jelentek meg a Jobbikhoz törleszkedő propagandacikkek.
  • Bodolai az az ügyvéd, aki irodáját a Soros-féle 444 főszerkesztőjétől bérli, irodája a 444-főszerkesztő egyik budai villájában van.
  • Mindenesetre briliáns ötletet találtak ki, hogy bizonyítsák, mennyire függetlenek Simicskától. Egy Simicskának teljesen indifferens, álbátor cikket írtak néhány nappal a tranzakció kiderülése után.
  • Milyen érdekes: az indexeseknek eszük ágában sincs felmondani. Majd csak akkor, ha valaki beleszól, majd ha elvesztik függetlenségüket, majd ha, majd ha, majd ha. Hát persze.
  • Reméljük, a sok átfolyt szar után már megtisztult, azért is bíznak benne ennyire. A Simicska/Index-tranzakció feltehetően sokat segít ebben. A megtisztulásban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.