3000 embert vesz fel a Facebook, hogy bűncselekményekre vadásszanak a videók között

világvége
2017 május 03., 15:12

Az AP úgy tudja, hogy a Facebook 3000 új munkavállaló felvételét tervezi. Az ő feladatuk bűncselekményekről és öngyilkosságokról szóló live videók keresése és jelentése lesz. Ezzel 7500-ra nő a Facebook ezzel foglalkozó munkatársainak száma, 4500 ember ugyanis már most is ezt csinálja.

A Facebookot rengeteg kritika érte, amiért nem tesz eleget az ilyen videók terjedésének megakadályozása érdekében. Az utóbbi napokban egy clevelandi gyilkosság képsorai és egy thaiföldi baba meggyilkolásáról szóló videó terjedése verte ki a biztosítékot vegy rakás felhasználónál.

Az erőszakot és bűncselekményeket mutató videók és képek posztolása és megosztása eleve ellentétes a Facebook szabályzatával, a cég azonban általában nem lép magától akcióba ezek törlése érdekében, hanem a felhasználóknak kell jelenteniük a szabálysértő tartalmat. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.