A köztévé Indexet és 444-et ekéző riportjában egyszer csak megjelenik Kiszelly Zoltán, a Századvég politológusa, és elszabadul a pokol

elmebaj
2017 május 03., 12:46
comments 488

Vasárnap adta le az M1 a Médiaklikk című műsor legújabb riportját (6:07-től 14:52-ig). A propagandaanyagban igyekeznek az Indexet és a 444-et lejáratni, többek között a független újságírást ekézve, illetve a kevés, még nem kormánysegglyuk-közeli újságot „ultraliberálisnak” bélyegezve. (Ez az, amihez az MTVA sajátos stílusban a szerkesztőségünk előtt is forgatott, de a magukat megnevezni nem kívánó médiamunkások felvétele végül nem került bele az adásba.)

Ebben eddig nincs is semmi új, vagy a mostani, középkori tempót idéző médiahelyzetben meglepő vagy sokkoló. Csakhogy hirtelen nem várt fordulattal megváltozik a célpont, amikor megjelenik Kiszelly Zoltán, a Századvég politológusa, akit Rogán propagandaminisztériuma is fizetett. (Egyébként ő volt az, aki liberális beetetésnek nevezte a karácsonyi ételosztást.)

Kiszelly Zoltán, a Századvég politológusa a liberalizmusról hadovál az Index szerkesztősége előtti udvaron
photo_camera Kiszelly Zoltán, a Századvég politológusa a liberalizmusról hadovál az Index szerkesztősége előtti udvaron Fotó: Médiaklikk/MTVA

A riport éppen ott tart, hogy Uj Péter, az Index akkori főszerkesztője 2011-ben lemondott, és elment a laptól, majd rengeteg újságíró távozott, „és ezt követően még inkább felerősödött a kormányellenes, nyugatbarát, globalista narratíva”. Hogy az Indexben vagy a távozó újságírókkal megalapított 444-ben, az nem egyértelmű, de ezt nem is magyarázzák el, mert itt lép színre Kiszelly Zoltán, hogy az Index szerkesztősége előtti udvaron adjon rendhagyó, zavaros ideológiai fejmosást:

link Forrás

„Nem a szabadsággal van a baj, hanem hogyha már az emberek jogait már a homoszexuális kisebbségnek meg mindenkinek a jogait kit... akkor jöhetnek az állatok. Vagy a növények. Azoknak is adjunk jogokat.”

Majd így folytatja: „Tehát amikor már ezt a parttalan, fundamentalista liberalizmust is felerősítették, igazából azt látjuk, hogy itt tolódtak el, és talán már túl is lépték azt a pontot, amikor ezek a követelések a többség, az olvasók többségének a megértését vagy a tetszését találják. Tehát innentől tolódott el ebbe a nyugati mainstream irányba.”

Ne várja senki, hogy ezt megpróbáljam elmagyarázni vagy kontextusba helyezni, én sem értem, mi a fasz volt ez.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.