Amikor a Fidelitas elnöke még Simicskát választotta Orbánnal szemben

POLITIKA
2017 május 03., 07:48

2014. szeptemberében járunk, még a kitiltási botrány és a gecinap előtt, de már akkor, amikor országszerte arról pletykáltak: a Fideszt a háttérből mozgató oligarcha, Simicska Lajos összekülönbözött Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Ebben a helyzetben a vagyonát addig a Fidesszel szimbiózisban gyarapító, de a diszkrécióra különösen ügyelő Simicska tőle teljesen szokatlan dolgot csinált: fotóztatta magát, hozzá hű emberek társaságában egy sárvári lovardaavatón. Ez volt gyakorlatilag az első alkalom, hogy Simicskát nyilvánosan láthattuk. Akkori elemzésünkben úgy láttuk, hogy ez egy erődemonstráció, egy igazi power move volt Simicskától: miközben a kormány rátámadt a kör befolyására, és új köröknek kezdte átcsoportosítani a vagyont, ő felvonultatta saját csatlósait.

És ki volt az, aki az elsők között sietett demonstrálni hűségét Simicska Lajos mellett? A Fidelitas országos elnöke, Ágh Péter.

link Forrás

Ágh Péter kikerülhetetlen szereplő volt a Fidelitasban: hat éven keresztül ő volt az országos elnök, 2009-től egészen 2015 májusáig. Egyébként a Fidesz országgyűlési képviselője napjainkig. Azóta Ágh képviselői körzetére koncentrál, közben Vas megyei fejlesztési megbízott is lett, a Fidelitas pedig a Rogán emberének tartott Böröcz Lászlóhoz került.

2014 szeptembere annyira nem volt régen, különösen ahhoz képest, hogy a Fidelitas most úgy csinál, mintha soha semmi köze nem lett volna Simicska Lajoshoz, nem az a pártszövetség csinált volna milliárdost és kikerülhetetlen hatalmi tényezőt Simicskából, amit a Fidesz társszervezete is képvisel.

link Forrás

Ma egy ilyen plakáttal parkoltak be az Index bejáratához.

link Forrás

És ami a legviccesebb: a plakáton használt portréhoz használt kép éppen azon a sárvári erődemonstáción készült, ahol Ágh Péter is felvonult Simicska mellett, a Fidelitas vezetőjeként.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.