18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Egy amerikai katona lefényképezte a pillanatot, ahogy egy felrobbanó gránát megöli őt és a társait

külföld
2017 május 03., 19:47
comments 169

2013 júliusában a 22 éves amerikai katona, Hilda Clayton és négy afgán társa egy gyakorlaton hatástalanítottak egy aknát, amikor az véletlenül felrobbant. Abban az időben az amerikaiak egyre gyorsabban igyekeztek kiképezni az afgán hadsereget, hogy minél hamarabb át tudják venni a legfontosabb feladatokat. Clayton épp egy ilyen gyakorlaton végzett dokumentációt, amikor felrobbant a bomba.

Most, 4 évvel a baleset után az amerikai hadsereg kiadott két fotót a katonák halálról. Az egyiket Clayton készítette, a másikat pedig egy szintén közel álló afgán katona.

photo_camera Fotó: USA Army University Press/Specialist Hilda Clayton

A robbanásban az amerikai és a négy afgán katona is meghalt. Ez volt a kép, amit az afgán katona készített.

photo_camera Fotó: USA Army University Press

A képek nyilvánosságra hozatalához Clayton családja is hozzájárult. Az amerikai hadsereg szerint a fotók megmutatják azt, hogy az amerikai hadseregben a nők is ugyanúgy veszélyekkel teli, elsővonalbeli szolgálatot teljesítenek, mint a férfiak. (ABC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.