Kocsis István benézett a paksi bővítésért felelős miniszter eskütételére

politika
2017 május 3., 2:33
comments 21

Kocsis István tűnt fel a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János eskütételén a szakértői páholyban, közvetlenül a miniszter mellett foglalt helyet – írja a Hír Tv.

Ezzel Kocsis ráerősített azokra a korábbi sajtóértesülésekre, miszerint remek orosz kapcsolatait mozgósíthatta a paksi bővítés ügyében is.

Kocsis korábban az MVM – és így a paksi erőmű – vezetője is volt, majd a BKV vezérigazgatójaként is dolgozott. Jelenleg is büntetőeljárás zajlik vele szemben hűtlen kezelés miatt, mivel a vád szerint ő és több társa milliárdokkal károsíthatta meg az MVM Zrt.-t. Kocsist ugyan első fokon felmentették az ügyben, a Pécsi Ítélőtábla tavaly májusban hatályon kívül helyezte a nem jogerős felmentő ítéletet. Egyúttal Kocsissal és három társával – a másod-, a heted- és a nyolcadrendű vádlottal – szemben új eljárás lefolytatását rendelte el. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt