Kósa Lajos: Jön a lex csicska

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője bemutatta a sajtónak pártja új törvényjavaslatát, amelyet "lex csicska" becenévvel illetett.

A törvény azt írja majd elő, hogy kampányidőszakon kívül csak listaáron plakátolhassanak a pártok, kampány idején pedig minden párt egyforma feltételekkel férhessen a plakáthelyekhez.

Ezzel a kormánypárt nyilvánvalóan az ellenzéki pártok (Jobbik és MSZP) plakátkampányaira reagál, a törvényhozás erejével. A Jobbik "ők lopnak", az MSZP pedig "fizessenek a gazdagok!" felirattal rakta plakátokra Orbán Viktort és Mészáros Lőrincet az elmúlt hetekben.

A csicskázás onnan jött, hogy Orbán Viktor mondta azt korábban a parlamentben a jobbikosokra, hogy Simicska Lajos csicskái lettek. Amíg Simicska a Fideszt finanszírozta, addig a nemzeti nagytőke letéteményese volt a fideszesek szerint. 

A Jobbik plakátja.Fotó: 444

A baloldalt Kósa szerint Soros György finanszírozza. Amíg Soros a Fideszt finanszírozta, addig a kommunizmus elleni küzdelemi letéteményese volt a fideszesek szerint.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.