Kósa Lajos: Jön a lex csicska

POLITIKA
2017 május 03., 10:02
comments 187

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője bemutatta a sajtónak pártja új törvényjavaslatát, amelyet "lex csicska" becenévvel illetett.

A törvény azt írja majd elő, hogy kampányidőszakon kívül csak listaáron plakátolhassanak a pártok, kampány idején pedig minden párt egyforma feltételekkel férhessen a plakáthelyekhez.

Ezzel a kormánypárt nyilvánvalóan az ellenzéki pártok (Jobbik és MSZP) plakátkampányaira reagál, a törvényhozás erejével. A Jobbik "ők lopnak", az MSZP pedig "fizessenek a gazdagok!" felirattal rakta plakátokra Orbán Viktort és Mészáros Lőrincet az elmúlt hetekben.

A csicskázás onnan jött, hogy Orbán Viktor mondta azt korábban a parlamentben a jobbikosokra, hogy Simicska Lajos csicskái lettek. Amíg Simicska a Fideszt finanszírozta, addig a nemzeti nagytőke letéteményese volt a fideszesek szerint. 

photo_camera A Jobbik plakátja. Fotó: 444

A baloldalt Kósa szerint Soros György finanszírozza. Amíg Soros a Fideszt finanszírozta, addig a kommunizmus elleni küzdelemi letéteményese volt a fideszesek szerint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.