Palkovics szerint a CEU rektora túszul ejtette az akadémiai szabadságot, és médiaháborút folytat a magyar kormány ellen

POLITIKA
2017 május 03., 11:41
comments 277

Egy kanadai jobboldali újságnak, a National Postnak írt véleménycikket Palkovics László, az emberierőforrásminisztérium oktatási államtitkára, de még milyet.

A cikk azzal indul, hogy

„Michael Ignatieff túszul ejtette az akadémiai szabadságot Magyarországon,”

címe pedig az, hogy

„Michael Ignatieff médiaháborút indított a kormányom ellen, hogy saját érdekeit szolgálja”

Palkovics megtévesztően megállapítja a cikkben, hogy Ignatieff nem akart tárgyalni a kormánnyal. A cikkben megismétli azokat a sokszor visszautasított kormányzati vádakat, miszerint a CEU jogsértéseket követett volna el, illetve jogi kiskapukat használt volna ki, hogy visszaéljen erőfölényével a magyar egyetemekkel szemben. Kifejti azt a nézetét is, hogy a CEU-t ellehetetlenítő törvény a CEU magyar és a külföldi diákjainak érdekeit szolgálja.

Ignatieff különösen érdekes lehet a kanadai újság közönségének, hiszen a helyi liberális párt miniszterelnök-jelöltje volt egykor. Ezért különösen elegáns, hogy Palkovics arról is elmélkedik cikkében: vajon mik a rektor igazi céljai?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.