Szél Bernadett szerint még az ő segítségével sem akarták beengedni a civileket a gödi bentlakásos intézetbe

2017 május 3., szerda 16:35
230

A szellemi fogyatékkal élők jogainak védelmével foglalkozó nemzetközi civilszervezet, a Mental Disability Advocacy Centre (MDAC) szerdán hozta nyilvánosságra a jelentését, ami szerint a a Gödön található, TOPhÁZ Speciális Otthon nevű bentlakásos intézetben súlyos visszaéléseket tapasztaltak. Szerintük az egész magyar fogyatékosgondozás rendszerszintű problémákkal küzd, és sokszor a gondozottak alapvető jogait sem tudja biztosítani. Sőt, szerintük még EU-s pénzekkel is visszaélhetett a gödi otthon és a rendszert fenntartó magyar állam. Ezért kérték, hogy a magyar állam és az EU is világítsa át az egész magyar gondozórendszert.

Ezzel kapcsolatban Szél Bernadett, az LMP társelnöke is megosztott egy történetet a Facebookon. Azt írta, hogy 2016 őszén a civilek hozzá fordultak segítségért, mikor be akartak jutni a gödi otthonba, de a képviselő hiába kilincselt helyettes államtitkárnál, államtitkárnál majd magánál Balog miniszternél, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem volt hajlandó belépést biztosítani a civileknek.

A gödi otthon korábbi igazgatója ugyan beengedte volna őket, de másnap kirúgták, így a látogatásból mégsem lett semmi. Az előre leegyeztetett időpontban végül csak a képviselőt akarták beengedni, és bent Szél szerint direkt megpróbálták elfedni előle a valós viszonyokat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt