A hajléktalanok agyonrúgdosása után aludni tért a tatabányai kamasz

bűnügy
2017 május 04., 04:17
comments 166

Az ügyészség kezdeményezte a vasárnapra virradó éjjel elkövetett kettős gyilkossággal gyanúsított 15 éves tatabányai fiú, M. A előzetes letartóztatását, amit első fokon el is rendelt a bíróság, de az ítéletet az ügyészség és a gyanúsított védője is megfellebbezte, így az még nem jogerős.

M. A., a tatabányai kettős gyikosság fiatalkorú gyanúsítottja a bíróságon.
photo_camera M. A., a tatabányai kettős gyikosság fiatalkorú gyanúsítottja a bíróságon. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A fiút fiatal korára tekintettel a felnőttektől elkülönítve, egy ún. előzetes házban tarthatnák fogva 30 napig.

M. A. a rendőrségen beismerő vallomást tett. A bíróság folyosóján az ATV riporterének azt mondta, hogy nagyon megbánta a tettét, amit egyedül követte el. Áldozatait, a 44 éves Tamást és az 56 éves Bélát állítása szerint csak látásból ismerte. Mindkét hajléktalan férfit agyonverte.

A brutális gyilkosság után pedig hazasétált és nyugodtan lefeküdt aludni. A Blikk információi szerint családja semmi gyanúsat nem látott rajta, még csak idegesnek se tűnt a fiú. A lap információi szerint anyja többször is segítséget kért sepciális nevelést igénylő fiának a családsegítőtől és a pedagógusoktól, de érdemben semmi sem történt. Anyja szerint amúgy fia ártatlan.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.