Az MDAC szerint Czibere Károly azt ígérte, be fogják engedni a szervezet megfigyelőit az összes, fogyatékos emberekkel foglalkozó állami intézménybe

Egészségügy
2017 május 04., 19:44

Mental Disability Advocacy Centre (MDAC) nevű nemzetközi civil szervezet, aminek a szerdán nyilvánosságra hozott jelentése szerint éheztették és leláncolták a fogyatékkal élőket a gödi bentlakásos intézetben, most azt írja a Facebookon, hogy találkoztak Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárral a Parlament előtt.

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár expozét tart a gyerekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény módosítását célzó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. május 4-én.
photo_camera Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár expozét tart a gyerekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény módosítását célzó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. május 4-én. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Mint írják, Czibere azt mondta, elkötelezett a kormány és az MDAC közötti kapcsolat fejlesztésében, és hogy egyetért abban, hogy a szervezet megfigyelői bejárhassanak minden, fogyatékos emberekkel foglalkozó állami intézménybe. Czibere szerint a Topház igazgatójának azonnali felfüggesztése nem elégséges – írja az MDAC, ami szerint az államtitkár közölte: Nyitrai Imre helyettes-államtitkár felelős valamennyi magyarországi szociális gondozó intézményért, infrastruktúráért és forrásért, és ő fogja megadni a szükséges engedélyeket, de ennek „feltételei” is lesznek.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.