A hatályos törvények szerint a miniszterelnöknek nem kell átesnie nemzetbiztonsági átvilágításon

POLITIKA
2017 május 05., 18:52
comments 250

Pintér Sándort Demeter Márta független (korábban MSZP-s) országgyűlési képviselő kérdezte arról, hogy Orbán Viktor átesett-e valaha nemzetbiztonsági átvilágításon, de a belügyminiszter csak annyit válaszolt:

a hatályos törvények szerint a miniszterelnököt nem kell átvilágítani.

Pintér arra is kitért, hogy a törvények szerint a kormányfő anélkül is megismerhet minősített adatokat, hogy átvilágították volna, és titoktartási nyilatkozatot sem íratnak vele alá, személyi biztonsági tanúsítványa sincsen.

Orbán egyébként az egyetlen miniszterelnök, akit nem világítottak át, az elődei mind töltöttek be olyan tisztséget, ami miatt el kellett végezni az ellenőrzésüket – írja az Index.

Az MSZP ma kezdeményezte, hogy Orbánt és Gyurcsányt hallgassa meg a nemzetbiztonsági bizottság, miután Gyurcsány azt állította, látott valamilyen zsarolásra alkalmas dokumentumot. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.