Saját közösségi oldalai lehetnek az Iszlám Államnak

Az összeurópai rendőrség igazgatója, Rob Wainwright jelentette be, hogy nyomozni kezdenek, valóban van-e az Iszlám Államnak egy saját közösségi platformja, amin keresztül úgy tudnak kommunikálni, hogy elkerülhetik a hatóságok figyelmét. 

Nemrég zajlott egy kétnapos fellépés, amiben belga, görög, lengyel, portugál és amerikai rendőrök dolgoztak együtt és több mint kétezer ISIS-hez köthető, ártalmas és illegális tartalmat fedtek fel az interneten. Ebből az derült ki a számukra, hogy az ISIS saját közösségi felültetet fejleszthet, az internet egy külön szegletén. 

A közelmúltban az egyre erőteljesebb nemzetközi nyomás hatására a Facebook és a Twitter is több lépésben szigorította a fellépését a terrorizmusgyanús tartalmakkal szemben, így a legismertebb felületeken nehezebb lett tagokat toborozni és ISIS-propagandát terjeszteni. 

A most felfedezett tartalmakat összesen 52 különféle közösségi média platformon találták meg. Azaz azt látni, hogy az eddigi nagy csatornák helyett sok apró közösségi oldalra költöznek át a terroristák. Azt is látni, hogy egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az olyan platformok iránt, melyek nem kívánják meg személyazonosság megadását. (DW)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.