Észak-Koreában letartóztattak egy amerikait

külföld
2017 május 07., 12:59
comments 50

Észak-Korea bejelentette, hogy vasárnap letartóztattak egy amerikai állampolgárt, akit államellenes bűncselekménnyel vádolnak. Kim Hak Song a Phenjani Műszaki és Tudományos Egyetemen dolgozott. Ezzel ő a negyedik olyan amerikai állampolgár, akit fogva tartanak a kommunista országban. 

Április végén szintén letartoztattak egy amerikai állampolgárságú férfit, Kim Sang Dokot azzal vádolták, hogy meg akarta dönteni a kormányt.

Tavaly Kim Dong-chult 10 éve kényszermunkára ítélték kémkedésért. Egy amerikai egyetemista, Otto Warmbiert pedig azért kapott 15 év kényszermunkát, mert el akart lopni egy propagandaplakátot egy hotelből.

Az Egyesült Államok szerint az észak-koreaiak azért tartóztatnak le amerikaiakat, hogy túszként használják őket az egyre feszültebbé váló helyzetben. (Reuters/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.