A jobbikos Szilágyi állítólag veréssel fenyegette Dömötör államtitkárt

2017 május 8., hétfő 10:27
127
Szilágyi György, a Jobbik parlamenti képviselője. Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Az MTVA Hirado.hu weboldalának értesülései szerint Szilágyi György jobbikos képviselő veréssel fenyegette a Parlament üléstermében a Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő napirend előtti felszólalására reagáló Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárát.

Az ülésteremben újságírók csak a karzaton tartózkodhatnak, onnan saját tapasztalataim szerint még a kihangosított felszólalásokat is alig lehet hallani. A parlamenti üléseket a helyszínen is csak a sajtóteremben, a tévén és rádión sugárzott hanggal lehet csak hallani. A Kossuth Rádió hangtárában (ezen az oldalon a 9:48-as időpontra, Dömötör Csaba felszólalására kattintva) többször is visszahallgatva Dömötör felszólalását én nem hallottam ilyen bekiabálást, bár az is tény, hogy Szilágyi valóban végig beszélt a háttérben, csak a kihangosított Dömötör hangja elnyomta a közvetítésben. 

Tisztán csak azt hallani, hogy Szilágyi Dömötör felszólalása végén hangosan bravózva tapsolt. A felvétel alapján akkor a levezető házelnök is csak ezért figyelmeztette Szilágyit. 

A hirado.hu ugyanakkor saját értesüléseire hivatkozva azt állítja, hogy Szilágyi azt kiabálta Dömötörnek:

"Gyere ki, úgy nyakonbaszlak, hogy leszáll a fejed!"

Annyi bizonyos, hogy Hollik István KDNP-s képviselő az esetre hivatkozva a házbizottság azonnali összehívását kezdeményezte, mondván sokminden belefér a heves vitákba, de az nem, hogy egyes képviselők fizikai erőszakkal fenyegetnek másokat.

Update: Szilágyi György időközben elismerte a dolgot, sőt bocsánatot is kért, bár egészen speciális módon. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt