Olyan magyarosan kért bocsánatot a parlamenti fenyegetőzésért a jobbikos, hogy egyből hungarikummá avathatták volna

politka
2017 május 08., 11:19
comments 109
photo_camera Fotó: Kovács Attila/MTI

A hétfői nyitáskor nagy napirend előtt verbális összecsapás zajlott a Házban a Jobbik és a nekik válaszoló fideszes Dömötör Csaba államtitkár között. Eközben mondta azt a patkóból Szilágyi György jobbikos képviselő a hirado.hu szerint, hogy

"Gyere ki, úgy nyakonbaszlak, hogy leszáll a fejed!"

Az eset után Szilágyi mindent elismert és közleményben kért elnézést. De milyenben!

Nem kellett volna fideszes stílusban bekiabálnom

A mai napon a Parlamentben napirend előtti felszólalás során Dömötör Csaba államtitkár arrogáns, nagyképű válaszában ismét hazugságok garmadáját mondta el a Jobbikkal kapcsolatban. Felszólalása után is mutogatással folyamatosan provokálta a jobbikos képviselőket, melyre a vita hevében valóban a sajtóban is idézett bekiabálással válaszoltam. Ez az indulatból történt felkiáltás valóban sérti a Ház méltóságát. Bocsánatot kérek tehát a választópolgároktól, hogy a Parlamentben Bayer Zsolt-i stílust használtam.

Szilágyi György országgyűlési képviselő nem az első jobbikos, aki az unalmas  parlamenti vitát a folyóson folytatná a fideszes kollégákkal. A legendás, 64 vármegyés skinhead Zagyva György Gyula képviselő az előző ciklusban a parlamenti szűzbeszéde közben szólt ki valakinek, hogy

„Na, ezt majd a folyosón megbeszéljük!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.