Már feleannyiért is odaadnák az Ulpius-ház könyvkészletét

gazdaság
2017 május 08., 06:52
comments 123

Amikor durván egymilliárdos adóssága miatt tönkrement a Kepets András-féle Ulpius-ház könyvkiadó, még úgy becsülték, hogy a hatalmas könyvkészletekből akár 400 millió forint is visszacsoroghat. Ehhez képest a felszámoló most hirdeti meg harmadjára a könyvcsomag szerzői jogi szempontból tiszta részét - a jogilag nem tiszta példányokat csak papírhulladékként adhatja el - ezúttal 92,86 millió forintért. Mivel 111610 darab kötetről van szó, egy könyvhöz átlagosan 832 forintért juthat hozzá az elképzelt vevő.

Valódi vevő viszont nem biztos, hogy lesz. A felszámoló Absolventum a karáécsonyi vásár előtt próbálta először eladni a pakkot 195 millióért, de nem jelentkezett senki. Áprilisban újabb kört futottak, akkor már 93 miillióért, de egyetlen érvénytelen ajánlatig jutottak. Az pedig nem egészen 16 millió forintról szólt.

(via Világgazdaság

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.