Megölték az ISIS afganisztáni vezérét

külföld
2017 május 08., 08:35
comments 26
Afgán katonák Nangarhar tartományban, Achin körzetben. Itt ütöttek rajta az ISIS afganisztáni vezérén, Abdul Haszimon, aki az afgán és amerikai tisztviselők szerint életét is vesztette.
photo_camera Afgán katonák Nangarhar tartományban, Achin körzetben. Itt ütöttek rajta az ISIS afganisztáni vezérén, Abdul Haszimon, aki az afgán és amerikai tisztviselők szerint életét is vesztette. Fotó: Rahman Safi/NurPhoto

Tíz nappal ezelőtt egy közös kommandós akcióban végeztek Abdul Haszimmal, az ISIS afganisztáni vezetőjével, erősítették meg hétfőn amerikai és afgán tisztviselők. A kommandósakció után az amerikai védelmi minisztérium csak valószínűsítette Haszib halálát.

Haszibot sejtik a márciusi, ötven halálos áldozatot követelő kabuli támadás mögött, amikor a szélsőségesek egy katonai kórházat rohantak le.

A Pentagon tájékoztatása szerint a Haszib halálával végződő rajtaütés során két amerikai ranger is életét vesztette. A rajtaütés Nangarhar tartományban volt, közel ahhoz a helyhez, ahol az amerikai légierő bevetette a MOAB nevű bunkerrobbantó bombáját, a világ legnagyobb hagyományos töltetű bombáját.

Az ISIS egyelőre még nem ismerte el afganisztáni vezetője halálát. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.