"A mai Európai Unió olyan alma, amely nagyon messze gurult az alapító atyák fájától"

A Szent II. János Pál pápa és a keresztény Európa megújulása című konferencián mondott beszédét azzal kezdte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, hogy "az Európai Unió vezetőinek közkeletű tévedése, hogy Európa a görög kultúrára, a római jogra és a zsidó-keresztény etikára épül. Csakhogy a kereszténység nem építőkocka a katedrálisban, hanem maga a katedrális. A kereszténység építette fel a görög kultúra, a római jog, az ószövetségi etika és a germán államszervezés építőköveiből az európai civilizációt."

Fotó: Balázs Attila / MTI

Az MTI beszámolója szerint Semjén Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy miközben vannak európai népek, nincs olyan, hogy európai uniós nép. A KDNP-s politikus kijelentette, hogy Brüsszel ezirányú törekvése ellentéte az alapító atyák szándékának. Semjén szerint az uniót azért hozták létre, hogy az szolgálja az európai nemzetek megmaradását, nem pedig az európai nemzeteket kívánták az unió mint birodalom szolgálatába állítani. A miniszterelnök-helyettes szerint 

"A brüsszeli bürokráciával azonosítható mai Európai Unió olyan alma, amely nagyon messze gurult az alapító atyák fájától."

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.