Az ír rendőrség gyorsan rájött, hogy nincs értelme vallásgyalázásért nyomozni Stephen Fry ellen

vallás
2017 május 09., 07:27

Az ír rendőrség arra jutott, hogy Stephen Fry 2015-ös megjegyzése nem sértett meg annyi embert, hogy vallásgyalázásért el lehessen ítélni, így leállították az ellene indított nyomozást.

Stephen Fry
photo_camera Stephen Fry Fotó: GLYN KIRK/AFP

A múlt héten azért indítottak nyomozást a brit tévés ellen, mert két éve a Meaning of Life című műsorban arról beszélt, mit mondana istennek a mennyország kapujában: „Hogy mertél olyan világot teremteni, amelyben ennyi szenvedés van? Ez nem az ő hibája?[...] Miért kellene tisztelnem egy szeszélyes, beszűkült gondolkozású, hülye istent, aki egy olyan világot teremt, amely tele van igazságtalansággal és szenvedéssel?

A feljelentőről a rendőrség megállapította, hogy csak egyszerű tanú volt, nem pedig sértett. A tényleges sértettek számát pedig lehetetlen megállapítani. Így pedig nincs értelme tovább nyomozni. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.