Az ír rendőrség gyorsan rájött, hogy nincs értelme vallásgyalázásért nyomozni Stephen Fry ellen

vallás
2017 május 9., 7:27
comments 93

Az ír rendőrség arra jutott, hogy Stephen Fry 2015-ös megjegyzése nem sértett meg annyi embert, hogy vallásgyalázásért el lehessen ítélni, így leállították az ellene indított nyomozást.

photo_camera Stephen Fry Fotó: GLYN KIRK/AFP

A múlt héten azért indítottak nyomozást a brit tévés ellen, mert két éve a Meaning of Life című műsorban arról beszélt, mit mondana istennek a mennyország kapujában: „Hogy mertél olyan világot teremteni, amelyben ennyi szenvedés van? Ez nem az ő hibája?[...] Miért kellene tisztelnem egy szeszélyes, beszűkült gondolkozású, hülye istent, aki egy olyan világot teremt, amely tele van igazságtalansággal és szenvedéssel?

A feljelentőről a rendőrség megállapította, hogy csak egyszerű tanú volt, nem pedig sértett. A tényleges sértettek számát pedig lehetetlen megállapítani. Így pedig nincs értelme tovább nyomozni. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt