Bérmaximumot rendelt el Palkovics a BME tanárainál

oktatás
2017 május 09., 13:36
comments 177

Az 24.hu szerint az oktatási államtitkár a közelmúltban levélben utasította a Budapesti Műszaki Egyetem rektorát, hogy az intézmény tanárainál vezessék be a bérmaximumot. Palkovics László a döntését mindössze annyival indokolta, hogy

érvényesülnie kell az egyenlő munkáért járó értékarányos, lehetőség szerint egyenlő juttatás követelményének.

Az államtitkár a lap szerint a levélben hangsúlyozta, hogy a bérmaximumok érvényesítése az intézményvezetők személyes felelőssége. A 24.hu megkérdezte az államtitkárt, hogy pontosan miért döntött úgy, hogy "limitálja az egyébként magas piaci fizetési környezetben dolgozó műszakis szakemberek bérkifizetéseit", Palkovics hivatala egyelőre még nem válaszolt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.