Lehel László: Remélem azt, hogy a tettek alapján minősítenek

politika
2017 május 09., 14:55
comments 156

Interjút adott az RTL Klub Híradójának Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet felfüggesztett elnöke, akiről nemrég derült ki, hogy Filozófus néven jelentett az evangélikus egyház ügyeiről az állambiztonságnak. 1983-ban szervezték be lelkészként, és még 1988 decemberében is rendszer része volt a cikk szerint. A Magyar Nemzet portrécikke szerint Lehel önként vállalta a besúgói szerepet. Az RTL-nek elmondta, hogy miután napvilágra került III/III-as múltja, sok és meglepő helyekről is kapott támogatást, a segélyszervezet egyetlen szponzora sem jelezte eddig, hogy az ügy miatt visszavonja támogatását. Arra a kérdésre, hogy Orbán felesége, Lévai Anikó tudott-e ügynökmúltjáról, Lehel László úgy felelt, hogy miután kiderült, megbeszélték.

Lehel beszervezéséről, és jelentéseiről nem beszélt az RTL-nek, kijelentette, hogy korábban mindent elmondott, ami a nyilvánosságra tartozik. Ezentúl az Evangélikus Egyház tényfeltáró bizottsága vizsgálja az ügyét, a feltáró munka ott fog folytatódni.

Az Ökumenikus Segélyszervezet kuratóriuma kiállt Lehel mellett, így valószínűleg visszaveszi elnöki teendőit, tette hozzá. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.