Újabb szélsőjobbos német katonát vettek őrizetbe, mert merényletet terveztek bevándorláspárti politikusok ellen

külföld
2017 május 09., 11:06
comments 65

Őrizetbe vettek kedden Németországban egy újabb katonát azzal a gyanúval, hogy német politikusok elleni szélsőjobboldali indíttatású merényletek tervezésében vett részt. 

A 27 éves, német állampolgárságú férfit a délnyugat-németországi Kehl városában fogták le. Nevét nem közölték, csak Maximilian T.-ként említi a rendőrség közleménye. Az illető együtt szolgált Illkirchben a sajtóban Franco A. néven szereplő katonatiszttel.

Franco A-t még április végén tartóztattak le terrorgyanúval. Kiderült, hogy a 28 éves férfi 2015 decemberében szíriai álnéven regisztráltatta magát menedékkérőként, és 2016 decemberében úgynevezett oltalmazotti státust kapott. Mint kiderült, egy 24 éves offenbachi diákkal szövetkezett mások mellett Joachim Gauck volt német államfő és Heiko Maas igazságügyi miniszter meggyilkolására.

Ennek a szélsőjobboldali szervezkedésnek a harmadik tagja a most elfogott Maxilian T. Olyan politikusokat szemeltek ki célpontul, akik támogatják a bevándorlást. Terrortámadásukat ugyanakkor úgy akarták beállítani, mintha dzsihadisták követték volna el. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.