Félállami banktól kapott 2,2 milliárdos hitelt a strómancég, amelyik megvette a Four Seasons mögötti épületet

gazdaság
2017 május 10., 13:22
comments 65

Talán emlékeznek rá, milyen botrányos körülmények között kelt el a Four Seasons mögötti irodaház, az OGYÉI jelenlegi épülete. A komoly piaci vevők távol maradtak az internetes licittől, két, erősen strómangyanús személy – Rózsa Judit budai játékbolttulajdonos és a György Rudolfné pilisszentléleki nyugdíjas – viszont őrült küzdelmet folytattak egymással. Végül Rózsa Judit nyert egy 3,8 milliárd forintos ajánlattal, aztán a Heti Válasz megírta, hogy cége mögött egy máltai cégen keresztül a grúz-izraeli Gagel család egy képviselője áll. A Gagel-család szoros kapcsolatban áll Habony Árpáddal, Orbán politikai tanácsadójával.

Most kiderült, ki volt a finanszírozó. A Rózsa Judit-féle vevő cég, az Eastcastle Kft. a Gránti Banktól kapott 2,2 milliárd forint hitelt, vette észre a Heti Válasz. És tényleg:

A Gránit Bank félig (45 százalékban) állami tulajdonban van, ezért különösen érdekes, hogy fantáziát láttak a történet nélküli cég ingatlanvásárlásában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.