Félállami banktól kapott 2,2 milliárdos hitelt a strómancég, amelyik megvette a Four Seasons mögötti épületet

2017 május 10., szerda 13:22
65

Talán emlékeznek rá, milyen botrányos körülmények között kelt el a Four Seasons mögötti irodaház, az OGYÉI jelenlegi épülete. A komoly piaci vevők távol maradtak az internetes licittől, két, erősen strómangyanús személy – Rózsa Judit budai játékbolttulajdonos és a György Rudolfné pilisszentléleki nyugdíjas – viszont őrült küzdelmet folytattak egymással. Végül Rózsa Judit nyert egy 3,8 milliárd forintos ajánlattal, aztán a Heti Válasz megírta, hogy cége mögött egy máltai cégen keresztül a grúz-izraeli Gagel család egy képviselője áll. A Gagel-család szoros kapcsolatban áll Habony Árpáddal, Orbán politikai tanácsadójával.

Most kiderült, ki volt a finanszírozó. A Rózsa Judit-féle vevő cég, az Eastcastle Kft. a Gránti Banktól kapott 2,2 milliárd forint hitelt, vette észre a Heti Válasz. És tényleg:

A Gránit Bank félig (45 százalékban) állami tulajdonban van, ezért különösen érdekes, hogy fantáziát láttak a történet nélküli cég ingatlanvásárlásában.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt