Gyíkok állták útját a több milliárd eurós német vasútprojektnek

közlekedés
2017 május 10., 13:42

Németországban hosszú ideje áll a bál a Stuttgart 21 nevű projekt körül: az összesen 56 kilométer hosszú új vasútvonal-hálózat ellen többször tiltakoztak már a környezetvédők, és az egyre emelkedő költségek miatt (1995-ben 2,5 milliárd, mostanra 6-10 milliárd euró) megkérdőjeleződött az egész projekt létjogosultsága is. 

Most újabb akadályba ütköztek az építők: néhány ezer veszélyeztetettnek minősülő gyíkba, amelyek a vasút tervezett nyomvonalán élnek, és amelyeket a környezetvédelmi aggályok miatt el kell távolítani a helyszínről anélkül, hogy bántódásuk esne. A projekt gazdája, a Deutsche Bahn, a világ második legnagyobb vasúttársasága kereken 15 millió eurót különített el a gyíkok (konkrétan: fali és homoki gyíkok) elköltöztetésére; az állatokra fejenként 2000-4000 eurós költség jut. (The Guardian

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.