Két évnyi nyomozás után vádemelést javasol a rendőrség Kun-Mediátor Marcsival szemben

bűnügy
2017 május 10., 15:42

Az utóbbi évek talán legnépmeseibb magyar gazdasági bűnügye, a Kun-Mediátor-ügy rendőrségi nyomozása lezárult, két évvel az eset kirobbanása és néhány hónappal a fő szervező, Dobrainé Kun-Mediátor Marcsi belize-i szökésének lelepleződése után.

Arra továbbra sincs magyarázat, hogy a Karcagot behálózó piramisjáték hogyan mehetett hosszú évekig úgy, hogy sem a volt polgármester, Fazekas Sándor, sem a városba gyakran hazajáró gazdasági miniszter, Varga Mihály nem tudott róla.

A rendőrség szerint a kár meghaladja a 16 milliárd forintot. A nyomozóhatóság a napokban a nyomozást lezárta és az ötvenhatezer oldalnyi nyomozati iratot sikkasztás bűntett, csalás bűntett, jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett és a számvitel rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal megküldte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség részére – írja a rendőrség

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.