A Népszava szerint lefokozták a 444 munkatársát rángató, telefonját elkobzó Szabó Lászlót, Szabó László szerint nem fokozták le

POLITIKA
2017 május 10., 07:05
comments 238

Nemrég még a Honvédelmi Minisztérium rendezvényszervező hivatalát vezette az a Szabó László, aki a múlt héten a Szent Imre Gimnáziumban egy fideszes rendezvényen lerángatta a lépcsőn Halász Júliát, a 444 munkatársát, elvette a telefonját, is kitörölte róla az ott készült fotókat. 

Szabó László pozíciójáról a minisztérium kedden a Népszavával annyit közölt, hogy már nem ő vezeti a rendezvényszervező hivatalt, mára kiderült, hogy Szabó jelenleg a Honvédelmi Minisztérium Parlamenti Államtitkári Titkárságának munkatársa, vagyis hivatalvezetőből sima munkatárs lett.

Szabó az incidens óta elzárkózott a nyilatkozattétel elől, de az Indexnek sikerült szóra bírnia: az interjúban azt állította, hogy semmiféle erőszak nem történt, arra a kérdésre pedig nem volt hajlandó válaszolni, hogy valóban elvette-e az újságíró telefonját.

link Forrás

UPDATE:

Szabó Lászlót a Magyar Idők szerda délutáni cikke szerint a Népszava állításával ellentétben nem fokozták le, hanem az történt, hogy a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal, aminek korábban a főigazgatója volt, beleolvadt a minisztériumba, ezért szerepel most Szabó államtitkársági munkatársként. Munkaköre változatlan. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.