A Népszava szerint lefokozták a 444 munkatársát rángató, telefonját elkobzó Szabó Lászlót, Szabó László szerint nem fokozták le

2017 május 10., szerda 7:05
241

Nemrég még a Honvédelmi Minisztérium rendezvényszervező hivatalát vezette az a Szabó László, aki a múlt héten a Szent Imre Gimnáziumban egy fideszes rendezvényen lerángatta a lépcsőn Halász Júliát, a 444 munkatársát, elvette a telefonját, is kitörölte róla az ott készült fotókat. 

Szabó László pozíciójáról a minisztérium kedden a Népszavával annyit közölt, hogy már nem ő vezeti a rendezvényszervező hivatalt, mára kiderült, hogy Szabó jelenleg a Honvédelmi Minisztérium Parlamenti Államtitkári Titkárságának munkatársa, vagyis hivatalvezetőből sima munkatárs lett.

Szabó az incidens óta elzárkózott a nyilatkozattétel elől, de az Indexnek sikerült szóra bírnia: az interjúban azt állította, hogy semmiféle erőszak nem történt, arra a kérdésre pedig nem volt hajlandó válaszolni, hogy valóban elvette-e az újságíró telefonját.

UPDATE:

Szabó Lászlót a Magyar Idők szerda délutáni cikke szerint a Népszava állításával ellentétben nem fokozták le, hanem az történt, hogy a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal, aminek korábban a főigazgatója volt, beleolvadt a minisztériumba, ezért szerepel most Szabó államtitkársági munkatársként. Munkaköre változatlan. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt