Néhány nappal a kirúgásra előtt pénzt kért a Trump-kampány és az orosz rezsim kapcsolatáról szóló vizsgálatra az FBI-igazgató

külföld
2017 május 10., 15:57
comments 165

Hivatalosan azzal indokolta Donald Trump – illetve igazságügyminisztere, Jeff Sessions és annak helyettese, Rod J. Rosenstein – az FBI-igazgatója, James Comey kirúgását, hogy eltúlozta és a nyilvánosság előtt nem szabályosan kezelte Hillary Clinton email-ügyeit. Ez elég furán hangzik, hiszen ez pont Trump választási győzelméhez járult hozzá erőteljesen, és annak idején az elnökjelölt lelkesen szólt Comey tettéről, aztán meg is tartotta az igazgatót.

A New York Times értesülése szerint

néhány nappal a kirúgás előtt Comey a Trump-kampánycsapat és az orosz rezsim kapcsolatáról szóló viszgálatra jelentősen több pénzt és embert kért.

AFP PHOTO/JIM WATSON
photo_camera AFP PHOTO/JIM WATSON

Ráadásul pont Rosenstein igazságügyminiszter-helyettestől kettejük találkozóján; éppen Rosenstein írta nem sokkal később azt a levelet, amiben a Hillary Clinton-ügy nem helyes kezelésével vádolja meg a kirúgott FBI igazgatót. A New York Timesnak három forrás erősítette meg az értesülést.

Érdekes egyébként, hogy Comey már a harmadik ember, aki Trump ügyei után nyomozott, és az elnök kirúgta: először Sally Yates ügyvivő igazságügyminisztert, majd Preet Bharara New Yorki főügyészt távolította el Donald Trump. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.