A magyar kormány nem érti, hogy Norvégia miért nem úgy akarja elkölteni a pénzét, ahogy a magyar kormány szeretné

2017 május 11., csütörtök 3:29
206

Norvégia megvonhatja a Magyarországnak szánt 65 milliárdos támogatását, mert a norvég kormány számára elfogadhatatlan, hogy

ügynököknek minősítsék az általuk támogatott szervezeteket,

és hogy a kormány

vétójogot

követel magának a pénzek odaítéléséről döntő szervezet tagjainak kinevezésében. Vagyis érthetetlen okokból ragaszkodnak hozzá, hogy a magyarországi civileknek szánt támogatásról ők maguk, illetve az általuk felkért független testületek dönthessenek, a magyar kormány sajátos szándékaitól függetlenül.

Ezt a feloldhatatlan ellentétet minősítette játékos könnyedséggel és angolos visszafogottsággal "kötélhúzásnak" mai cikkében a Magyar Idők. Ami ezután arról ír, hogy a magyar kormány a maga nagy civil társadalom melletti elkötelezettségében csak azt akarja, hogy "a teljes civil világ részesülhessen a norvég civil alap pénzeiből", amire nincs is jobb garancia annál, ha ő maga dönthetné el, hogy ki oszthassa szét a norvég állam pénzét.

Ebben olyannyira elkötelezettek, hogy bár Perényi Zsigmond, a Miniszterelnökség nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint "megeggyezésre" törekednek, de "nem minden áron". Magyarán, akár veszni is hagynák ezt a szabad szemmel is jól látható összeget, amit amúgy a kormány "közpénznek" tekint. (Via Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt