A Magyar Közlekedéspolitikai Egyesület a kerékpárszállító szürke rendszámról: Vissza az egész!

Ha valamihez a magyar bürokrácia hozzáér, az egészen biztosan bonyolultabb lesz, még akkor is, ha a szándék alapvetően jó.  

Így történt az autók fenekére szerelhető kerékpártárolókkal is, amihez egészen elképesztő köröket kell befutnia az autósnak, ha egyébként csak annyit szeretne, hogy a családdal együtt a bicikliket is szállíthassa.

A szürke rendszámmal, amit a tárolóra kell szerelni, is így történt, hiszen mint kiderült, a kormány új szabályozása rémálommá tette azok életét, akik ki szerették volna váltani a szürke rendszámot.

A TotalCar összegyűjtötte a kezdeti problémákat:

  • Kormányablakba kell menni
  • Aztán vizsgaállomásra kell vele menni
  • Ha két autód van, és cserélgetni szeretnéd, simán megszívtad
  • Ráadásul a rendszám készítését sikerült egyetlen Kft-nek kiszervezni, éljen a piac

De ezzel még nincs vége, a Magyar Közlekedéspolitikai Egyesület most állásfoglalást adott ki (MTI-OS), amelyben az egész szabályozás azonnal újragondolását kéri. 

Mint írják:

„Egyesületünk álláspontja szerint indokolatlan adminisztrációs és pénzügyi többletterheket ró a kerékpározó társadalomra. Az igénylés folyamata bürokratikus, sokszor teljesíthetetlen feltétellel. Elég arra gondolni, hogy a kerékpártartónak rendelkeznie kell az eredeti bizonylattal, ha ez elveszett és a gyártótól sem tudja pótolni az igénylő, akkor nem jogosult a szürke rendszámra.”

És a bürokratikus akadályoknak még nincs vége:

„A beszámolók szerint számos esetben a műszaki vizsgaállomáson derült ki, hogy ki kell alakítani a szürke rendszám megvilágítását biztosító fényforrást, a csomagtérajtóra szerelt kerékpártárolók esetében, ezáltal további költségnövekedést okozva.”

Címlapkép: Totalcar


Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.