Angolul szólalt meg a pizzás a Kálvin téren, a migránsgyűlölő magyar vendég azonnal megtámadta

POLITIKA
2017 május 11., 12:07
comments 1026

Újabb kézzelfogható eredménnyel járt a gyűlöletre uszító kormánypropaganda.

Csütörtökön ebédidőben a Kálvin téri aluljáróban található Trio Pizza egyik alkalmazottja vesztére angolul szólított meg egy vendéget. Aki ezen annyira felháborodott, hogy ordibálni kezdett vele, többek között mocskos migránsnak nevezve őt. Egy mindezt látó járókelő, egy fiatal nő erre odalépett hozzá és megkérte, hogy ne beszéljen így a fiatalemberrel, aki biztosan véletlenül nézte turistának a Kálvinon. A támadó ekkor a nőt kezdte gyalázni, majd odalépett hozzá, fejelő mozdulatot tett felé, majd erősen megütötte. Az esetnek több szemtanúja is volt, a nő rendőrt hívott.

Itt tartott a sztori, amikor cseten kapcsolatba tudtam lépni az áldozattal. X. azt írta, hogy éppen úton van a Haller utcai rendőrség felé, hogy ott is feljelentést tegyen. Ekkor kérdeztem meg a támadás részleteiről:

444: Fizikailag hozzádért a fickó vagy verbálisan és fejelő mozdulattal fenyegetett?

X.: Először fejelő mozdulat, utána jó erősen fejen vágott. A szemüvegemet is leverte a fejemről.

A teljes sztori így hangzik a megtámadott előadásában:

Kálvin téri aluljáróban sétálok. Egy férfi üvöltözik a trió pizza egyik munkatársával. A következőket: te mocskos migráns ez az én hazám, Magyarország a magyaroké te csótány, saját országokban nem vagyok turista ( a "migráns munkatárs " a fővárosban a Kálvin téren angolul kérdézte meg tőle,hogy mit kér) Odamentem hozzá, és megkértem, hogy ne beszéljen így a fiatalemberrel, hát olyan sok a turista Budapesten , biztos véletlenül nézte turistának. Erre az arc elkezd üvöltözni velem is, hogy hugyagyú liba (!) ez Magyarország es o magyar es a többire nem emlékszem . Fejelgettett felém aztán pofán vágott , leesett a szemüvegen azt arrébb rúgta, üvöltözött még és elment . A térfigyelő kamerák mindent felvettek , en pedig varom a rendőröket . Jött egy pár ember segíteni, Es vannak szemtanúk . Éljen a gyűlölet politika , agymosás es uszítás .

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.