Megható levélben búcsúzott beosztottjaitól az FBI kirúgott igazgatója

külföld
2017 május 11., 05:03
comments 71
James Comey, az FBI május 9-én kirúgott igazgatója május 3-i szenátusi meghallgatásán.
photo_camera James Comey, az FBI május 9-én kirúgott igazgatója május 3-i szenátusi meghallgatásán. Fotó: Zach Gibson/Getty Images

Levélben búcsúzott beosztottjaitól James Comey, az FBI kedden kirúgott igazgatója. A levél eljutott a New York Times-hoz is, ami fakszimilében meg is jelentette.

"Régóta hiszem, hogy az Elnök bármilyen okból, vagy akár ok nélkül is kirúghatja az FBI igazgatóját" - kezdi "mindenkinek" címzett levelét. "Nem fogok időt pazarolni a döntésre, vagy arra, hogy hogyan hajtották végre. Remélem önök sem. Megtörtént, én rendben leszek, bár nagyon fognak hiányozni nekem" - írta.

Levelében arról ír, hogy zavaros időkben az FBI-nak a kompetencia, az őszinteség és a függetlenség sziklájának kell lennie. Szerinte az FBI dolgozói azzá is teszik, és ez teszi igazán nehézzé a búcsút.

"Nagyon nehéz elhagyni azokat az embereket, akik csak és kizárólag ahhoz ragaszkodnak, hogy jót cselekedjenek. Remélem, hogy a jövőben is értékeink, az amerikaiak és alkotmányunk védelme érdekében élnek majd. Ha így tesznek, a búcsú szomorú, Amerika viszont biztonságosabb lesz" - írta levelében, amit azzal zárt, hogy

"Életem legnagyobb öröme volt önökkel dolgozni. Köszönöm ezt az ajándékot".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.