Saját otthonában verték át Donald Trumpot az oroszok

Tbg
külföld
2017 május 11., 16:04
comments 94

„Ez a baj az oroszokkal: Hazudnak” - kommentálta egy fehér házi forrás azt, hogy az orosz diplomácia publikálta az orosz külügyminiszter és az orosz nagykövet elnöknél tett látogatásról készült fotót a Fehér Házban. 

Ezt:

Szergej Lavrov, Donald Trump és Szergej Kiszljak nagykövet.
photo_camera Lavrov, Trump és Kislyak nagykövet Fotó: Orosz Külügyminisztérium/AFP

A szerdai látogatásról ugyanis a Fehér Ház szándékosan nem közölt fotót, azt nem is sajtónyilvánosnak szánta, az orosz hírügynökség, a TASSZ ugyanakkor közölt képet.

Az ilyen sajtómegjelenéseknek komoly diplomáciai jelentőségük van, a Fehér Ház nem véletlenül nem nyilvánosnak szánta a találkozót, hiszen az elnökkel egy alacsonyabb rangú orosz vezető találkozott.  

Az orosz-amerikai kapcsolatokra jellemző, hogy a Fehér Ház csak a külügyminiszteri találkozót, Rex Tillerson és Szergej Lavrov randiját tartotta publikálásra érdemesnek, azt nem amikor az elnök az orosz külügyminiszterrel egyeztet.

A találkozó idején rúgta ki a Trump-adminisztráció James Comey-t az FBI igazgatóját, aki az utóbbi hetekben látványosan felgyorsította a Trump-kampány orosz kapcsolatai utáni nyomozást, miután egyébként elévülhtetlennek tűnő érdemei vannak Trump megválasztásában.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.