Újabb nap, újabb 900 millió a vízes vébére

sport
2017 május 11., 09:25
comments 107

Újabb 873,5 millió, a vízes vébére elköltött forintot talált az Átlátszó az EU-s közbeszerzési értesítő friss, május 11-i számában. A közlemény szerint

495 millió forintból kikötői úszóműveket létesítenek,

hogy akik hajóval közlekednének, a Vigadó téren, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodánál, illetve a Margitszigetre telepített Fina Market boltoknál is leszállhassanak. És hogy legyen mivel utazni,

378,5 millió forintot költenek vízi személyszállítási szolgáltatásokra is.

Ennyi pénzből nyolc "hagyományos, 150 férőhelyes hajót rendeltek 1600 üzemórára, három "VIP hagyományos" hajót pedig 780 üzemórára. A VIP annyival tud többet, hogy lesz rajtuk "asztalokkal ellátott VIP felszereltség" is, ami gondolom azt jelenti, hogy lesznek rajtuk asztalok.

Ezek mellett rendeltek egy "VIP Nagy Rendezvény hagyományos hajóval" szolgáltatást is, és két gyorjáratú hajót 320 üzemórára. Ez utóbbiak 15-20 perc alatt teszik meg a Mópa-Dagály útvonalat, a többi hajó őrületes tempójú hatvan perces menetidőt igér ugyanezen a távon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.