1200 Pepe békát temettek el a Bakonyban

INTERNET
2017 május 12., 05:34
comments 60

Mélyen emberi történetről kapott levelet a 444. Olvasónk, József úgy búcsúzott el a napokban hivatalosan elhunyt Pepe békától, ahogy ember mémtől talán még soha.

"Mint valaki, akinek több mint 1200 lementett Pepéje van, úgy éreztem, kedvenc mémem megérdemel egy temetést. Ezért áthelyeztem a gyűjteményemet egy Pendrive-ra, és eltemettem a közeli erdőben" 

- írja József, és ezt meg is mutatta képeken.

A gyászpendrive:

A koporsó:

A sír, kis vizuális körítéssel:

Amikor mindezt megláttam, valahogy így voltam az egésszel:

Mert legalább annyira el tudtam képzelni azt, hogy minden pontosan így történt, mint azt, hogy valaki a bolondját járatja a halódófélben lévő mainstream média szerencsétlen normie-jaival, vagyis velünk. Úgyhogy visszakérdeztem Józsefnél, aki biztosított, ez nem tréfa. Azt írta, többféle mémet is gyűjt, de Pepe a kedvence, azon belül ez a változat.

"Bevallom, a képregényes Pepét nem ismerem, még 9gagen és magyar oldalakon szerettem meg. A 4chan-es elterjedés bár sajnálatos, de érdekes, hogy az alt-right egyik fő eszközeként használja fel. Ezáltal befolyása van a világra, még ha nem is nagy szinten" - írta József. 

"Belőlem buzgóságot váltott ki a mém, pontosan az, hogy milyen kreatívan fel tudta használni az új jobboldal politikai célokra, mivel érdekel, hogy mi mozgatja a történelmet manapság. (Még ha nem is értek egyet az ideológiájukkal.)" 

Önmagát "mémkedvelő fiatal"-ként határozta meg, és azt is elmondta, a temetés a Bakonyban történt egy erdőben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.