260 millió uniós támogatást kapnak Mészáros Lőrinc családi agrárcégei

PÉNZ
2017 május 12., 13:58
comments 58
photo_camera Visonta, 2017. április 24...Mészáros Lõrinc és a Visonta Projekt Kft. tulajdonosa (b) a cég búzafeldolgozó üzemének alapkõletételén Visontán 2017. április 24-én. MTI Fotó: Komka Péter Fotó: Komka Péter

Bő 260 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásban részesültek tavaly Mészáros Lőrinc családi vállalkozásai - írja a 24.hu. A felcsúti polgármester agrárcégei közül a lánya, Mészáros Beatrix által vezetett Búzakalász 66 Kft. 103 millió forintot kapott mezőgazdasági támogatás címen, többet mint a magyar államtól, amely ezúttal csak 42 millióval tolta meg az üzletet. Külön érdekesség, hogy enélkül simánj veszteséges lett volna. 

Az államkincstár kimutatása szerint az Aranykorona Zrt. 114 millió forintot könyvelt el, miközben 34 milliót jutott ide a költségvetésből. Biztonság kedvéért a család tagjai magángazdálkodóként is részesültek a jóból: összesen 50 millió állt a házhoz, ebből csak 2 millió jött az államtól. 

A támogatások jelentős részben területűalapú támogatásként lettek kiutalva, de zöldítésre és termesztésre is fizettek ki pénzeket. A 24.hu megjegyzi, hogy mindeközben a szintén Mészároshoz tartozó Mediaworks vállalat szépen kaszál a megyei lapokban megjelenő, egészoldalas unióellenes hirdetéseken. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.