A kamionosoknak tényleg lenne okuk megállítani Brüsszelt, de ezt maguk intézik

eu
2017 május 12., 11:59
comments 149

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete azért lobbizik az Európai Bizottságnál, hogy a sofőrökre ne vonatkozzon az EU kiküldetési irányelve. Az irányelv azt írja elő, ha egy cég ideiglenesen külföldre küldi egy dolgozóját, annak legalább a helyi minimálbérnek megfelelő fizetést kell adnia.

A rendelkezés nagyon nehéz helyzetbe hozná a keleti tagállamok fuvarozóit. Összesen tizenegy ország szakmai szervezete igyekszik módosításra bírni az Európai Bizottságot, köztük az említett magyar egyesület. 

Ötvenezer olyan jármű van Magyarországon, ami elvben külföldre is szállíthat árut vagy személyt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.