A kamionosoknak tényleg lenne okuk megállítani Brüsszelt, de ezt maguk intézik

eu
2017 május 12., 11:59
comments 151

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete azért lobbizik az Európai Bizottságnál, hogy a sofőrökre ne vonatkozzon az EU kiküldetési irányelve. Az irányelv azt írja elő, ha egy cég ideiglenesen külföldre küldi egy dolgozóját, annak legalább a helyi minimálbérnek megfelelő fizetést kell adnia.

A rendelkezés nagyon nehéz helyzetbe hozná a keleti tagállamok fuvarozóit. Összesen tizenegy ország szakmai szervezete igyekszik módosításra bírni az Európai Bizottságot, köztük az említett magyar egyesület. 

Ötvenezer olyan jármű van Magyarországon, ami elvben külföldre is szállíthat árut vagy személyt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt