A Koch testvérek sem értenek egyet azzal, hogy Trump kormánya felpörgesse a drogok elleni háborút

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A republikánus párt mögött álló két borzasztó befolyásos milliárdos, David Koch és Charles Koch megüzente, hogy nem támogatják az igazságügyi miniszter, Jeff Sessions elképzelését, hogy újraélessze a drog elleni háború néven ismertté vált folyamatot. 

Paul Zimmerman/WireImageFotó: Paul Zimmerman

Sessions nemrég vetette fel, hogy akár még tovább szigoríthatják a kábítószer-fogyasztókat érintő igazságszolgáltatást. Leginkább azt az Obama-kormány idejéből származó ügyészeknek adott ajánlást vonná vissza, hogy ne mindig a legsúlyosabb büntetési tételt célozzák, ha kábítószerrel összefüggő, de nem erőszakos bűncselekmény elkövetésével vádolt személy áll előttük. 

A Koch-birodalom egy befolyásos vezetője, Mark Holden mondta el, hogy ők egész másmilyen hozzáállást tartanának helyesnek. Ehhez viszont szükség lenne pár jelenleg is hatályos szövetségi törvény megváltoztatására is. Holden, aki együttműködött az Obama-kormánnyal is az igazságügyi reformok kidolgozása során, azzal folytatta, hogy a börtönbüntetésnél vannak kevésbé költséges és jóval hatékonyabb eszközök is, ha a közbiztonságot nem veszélyeztető elkövetőkről van szó. 

Holden azzal is érvelt, hogy tavaly már széleskörű, kétpárti egyetértéssel fogadtak el egy törvényjavaslatot, ami összhangban van az elmúlt tíz év szemléletváltozásával: az USA számos államában történtek hasonló enyhítések, és az eredmények azt mutatják, hogy a megfelelő mértékű, nem túl szigorú büntetés kiszabásával csökkenthető a bűncselekmények száma, miközben nem szakítanak szét családokat sem és az adófizetők pénzét is hatékonyabban költik el. 

Ráadásul a kérdés széleskörű társadalmi támogatottságot élvez: egy felmérés szerint még Trump támogatóinak 81 százaléka is egyetért azzal az állítással, hogy az igazságügyi rendszer reformja kiemelt fontosságú feladat. 

Arról, hogy kik is azok a Koch testvérek, korábban részletes cikkben emlékeztünk meg. (Axios)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.