Perkátán feltalálták a tényleges kátyúzást

Fantasztikus, nem félek kimondani: kivételes művészi erejű szöveg jelent meg Perkáta weboldalán. A 4000 lakosú Fejér megyei nagyközség hivatalos oldala eredendően egy száraznak tűnő hírről szerette volna informálni az érintetteket, igen tömör formában. Miszerint elkezdték a kátyúzást a bekötőúton.

De most akkor tényleg elkezdték? Vagy mégsem? Vagy mégis?

A modern próza pár soros remeke Esterházy Péter csacsogásnak ható, ugyanakkor gondosan kiszámított prózastílusát ötvözi Örkény István minimalista humorával. Az eredmény az alanti ötsoros, amire még Pilinszky is büszke lenne. A költemény címe:

 "Kátyúzás tényleges megkezdése"

írta Somogyi Balázs.

A múlt hét végén adtunk hírt arról, hogy vélhetően a mostani hét elején elkezdődnek a megrendelt kátyúzási munkálatok. Jelentjük, a mai napon kezdődtek meg a munkálatok a bekötőúton történő bontási munkálatokkal. A tényleges kátyúzás a jövő héten indul, de addig is a zavartalan közlekedés miatt a felvágott útfelületeket a kátyúkban hagyjuk. A jövő hét végi befejezés viszont tartható marad.

(A tippért örök hálánk Zsoltnak)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.