Újabb tüntetést szerveznek az utóbbi hónapok nagyobb tüntetéseinek szervezői

POLITIKA
2017 május 12., 16:58
comments 142

Május 21-ére, vasárnapra Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk! címmel közös tüntetést szervez a Nem maradunk csendben és az Oktatási Szabadságot nevű csoportok, akik részt vettek az utóbbi időszak nagyobb tüntetéseinek megszervezésében is. 

A korábbi tüntetésékez hasonlóan ismét téma lesz a CEU-ellen hozott törvény, illetve az új civil törvény is, de a tüntetés leírásában azt írják, hogy tiltakozni fognak az EU-ellenes kampány és a szabad média maradéka ellen indított háború miatt is. 

A tüntetés időzítését azzal magyarázzák, hogy május 26-án jár le jár le az Európai Bizottság által a magyar kormánynak adott válaszadási határidő. A szervezők azt írják, hogy még a határidő előtt akarnak üzenni Brüsszelnek és Budapestnek. 

A tüntetés a Műegyetem rakpartról indul majd, innen vonulnak a tervek szerint majd át a Kossuth térre. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.